Program over aktiviteter på Aktivitetshuset Solhøj

Print aktivitetskalenderen 1. halvår 2020

 

Januar                                                                               

 

Torsdag den 30.01.20: Gule ærter fest kl. 12.00. Tilmelding på Solhøj.

 

Februar

Torsdag den 06.02.20: Foredrag v/organist Mette Nørup og lærer Poul Nørup fra Esbjerg, ”På cykel fra Esbjerg til Prag” De tager os med på en spændende cykeltur fra Esbjerg til Prag. Vi følger Elben og Elberadweg gennem Hamburg, Magdeburg, Lutherstadt Wittenberg og Dresden. I den tjekkiske by Melnik løber Elben sammen med Moldau, som vi herefter følger hele vejen til Prag, byen med de mange stolte traditioner.

Torsdag den 20.02.20: Banko: Entre 15 kr. inkl. Kaffe og kage.

Torsdag den 27.02.20: Foredrag v/Klaus Bentzen ”Det er bedre at leve, frem for blot at overleve” Et livsbekræftende foredrag om en tilværelse med stress, depression og det gode liv. Klaus siger selv: Depression skal lægges i gips i længere tid. Det klør rigtig meget, men når gipsen kommer af, venter genoptræningen og det gode liv. Du kan godt komme tilbage på fodboldbanen.

 

Marts

Torsdag den 05.03.20: Foredrag v/Ernst og Anne Dyhre fra Bramming. Efter ca. 35 år som selvstændig med auto-el værksted i Gørding gik Ernst på efterløn. Nogle år senere fulgte Anne hans eksempel, efter lige så mange år med regnskab både i egen virksomhed  og som udearbejdende. Friheden gav dem god mulighed for at bruge mere tid på dem selv. 

De har været så heldige at finde/falde over nogle meget spændende og udfordrende rejsetilbud, som de har benyttet sig af, gerne til steder med en anden kultur end vores. I dette foredrag ”Fra Kathmandu til Lhasa og retur via Himalaya bjergene” fortæller de om deres rejse rundt i Nepal og Tibet i firehjulstrækker.

Torsdag den 12.03.20: Fællesspisning kl. 12.00. Tilmelding på Solhøj.

Torsdag den 19.03.20: Banko: Entre 15 kr. inkl. Kaffe og kage.

Torsdag den 26.03.20: Tøjsalg v/DAMERNES BUTIK

 

April

Torsdag den 02. 04.20: Musikalsk underholdning v/Citrondrengen.

Torsdag den 16.04.20: kl. 18.00 Sangaften med: Ole Vase Og John Gerdsen kommer med pølsevognen.

Torsdag den 23.04.20: Banko: Entre 15 kr. inkl. Kaffe og kage.

Torsdag den 30.04.20: Foredrag v/ Arne Hendrichsen ”Et eventyrligt liv i Troperne” I starten af 1920érne valgte to unge danskere at flytte til Sumatra. De stiftede familie, bestyrede driften på 18 km2 stor gummiplantage og oplevede krigen på klods hold, da japanerne indtog Hollandsk Ostindien. Hør om deres begivenhedsrige liv, når han fortæller om sine bedsteforældre.

 

Maj

Torsdag den 07.05.20: Brugerrådet gir´ varme hveder. Karina underholder.

Torsdag den 14.05.20: Forårsfest kl. 12.00. Tilmelding på Solhøj.

Torsdag, den 28.05.20: Foredrag v/tidl. Landmand, snedkersvend og sognepræst Kristian Sølvsten Grøn ” 100 års jubilæet for genforeningen. Genforeningen i 1920 fylder stadig meget i sønderjydernes bevidsthed, selvom det næste år er 100 år siden, at Christian X. red over grænsen lige nord for Christiansfeld. Det var helt præcist den 10. juli, og der er mange billeder fra den dag, hvor man ser en talrig skare byde den danske konge velkommen.
I min tid som sognepræst i Sønderjylland har jeg mødt adskillige, som var med til denne storslåede begivenhed, da Sønderjylland blev genforenet med Danmark, en dag, som brændte sig dybt ind i deres bevidsthed.
Alt det vil jeg fortælle om, men også om den historie, som førte frem til, at sønderjyderne fik lov til at stemme sig tilbage til det gamle land. Det skyldtes først og fremmest 1. verdenskrig, som tyskerne jo tabte, men også den store bevågenhed, som verdenssamfundet viste med USA i spidsen. Og kernen i den historie er det, som blev kaldt for folkenes selvbestemmelsesret

 

Juni

Torsdag den 04.06.20: Foredrag v/Inger Hvindenbråten, sognepræst i Seest og Ødis. ”Norge rundt som præst” Inger har arbejdet som præst i Norge i omkring 20 år og kommet vidt omkring i det langstrakte land. Fra Gjøvik, hvor hun er født og vokset op til Bergen i vest. Hun har prøvet forskellige præstestillinger; døvepræst, sognepræst i storby og på landet og teologisk rådgiver og stiftspræst hos biskoppen i Norges nordligste stift. Hun vil fortælle om sin tilværelse, vise billeder og synge norske salmer og sange sammen med os.

Torsdag den 11.06.20: Udflugt (mere info senere)

Torsdag den 18.06.20: Banko: Entre 15 kr. inkl. Kaffe og kage.

Torsdag den 25.06.20: Grillfest kl. 17.30

 

- Forbeholdt ændringer og afbud -