Erindringsdans

 

 

 

 

 

 

 

                     Blomsterengen afholdte Afdansningsbal den 12. juni 2017!

 

 

 

Forinden har Britta og Birthe forvandlet Gårdhaven til dansegulv over 8 gange, hvor der er blevet danset, vugget og nynnet til velkendt musik.

 

 

 

Britta og Birthe har i foråret været på kursus i Erindringsdans, et koncept udviklet i 2007 af Susanne Rishøj målrettet ældre med demens. Her på Blomsterengen kalder vi det "Vild med Dans"!

 

 

 

Og den store finale, Afdansningsballet, blev holdt med højt humør, fine hatte og taler.

 

 

 

 

 

 

 

De, der ikke selv danser, sidder med på første række og får genopfrisket gamle minder og melodier. Dans, udover at styrke motorik, balance og ikke mindst det sociale, bringer smil og glæde til borgere, pårørende og medarbejdere. Erindringsdans handler ikke om at lære at danse, men at lade dansen bringe gamle minder, og tidligere bevægemønstre frem.

 

 

 

 

 

 

 

Britta og Birthe fortæller om forløbet, at Dans skaber samhørighed om en fælles oplevelse mellem beboere, pårørende, frivillige og personalet. Dansen giver glæde, motion og tillader tæt, fysisk kontakt og berøring på en naturlig måde. De gode minder vækkes gennem musikken, og giver oplevelsen af glæde og det nære samvær omkring musikken og dansen.

 

 

 

Beboerne udtaler at "det er dejligt at komme ud og danse", "det sidder i en" og "det vækker minder, det kan jeg huske fra Danseskolen! " 

 

 

 

 

 

 

 

Hver dansesession afsluttes med fællesdans i sluttet ring, hvor alle er med, stående eller siddende. Og når festen bryder op, trisser alle derfra med et smil og en salig nynnen.